Blå kornblomst med hasselnötnougatine

Jag känner många som har principer mot dansk ost. Tillhör du dem? Sluta genast med det och pallra dig iväg till närmaste välsorterade ostaffär och kräv din rätt till den danska ekologiska blåmögelosten Blå kornblomst. Den är KRAV-märkt och görs på vegetabilisk löpe - till alla laktovegetarianers glädje.

När du kommer hem fixar du enkelt en knaprig hasselnötsnougatine och serverar till en perfekt mogen krämig bit. Kombinationen är den fantastiske Adam Aamanns och jag var stum av beundran över smakerna när vi öppnade smørrebrødskartongen där på gräsmattan till Rosenborg i början av juni.

Enkel hasselnötnougatine

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 8-10, tillbehör

Tid: 5-10 minuter

En förenklad nougatine gör du så här:

  • 2 msk socker
  • 25 g smör
  • 100 g hasselnötter
  1. Hacka hasselnötterna lite lagom grovt.
  2. Smält socker och smör under omrörning i en stekpanna. Sockret ska karamellisera utan att brännas det minsta, pass på!
  3. Blanda ner hacket, rör runt med trägaffel
  4. Bred ut nötterna i ett tunt lager på folie för att svalna. Bryt nougatinen över bitar med Blå Kornblomst. Njut sanslöst.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing